Vi söker en

Platschef till vår nya produktionsanläggning i Hultsfred

Platschef till vår nya produktionsanläggning i Hultsfred

Fasadglas Bäcklin AB har verkat på den svenska marknaden sen 1913. Bolaget har med åren utvecklats från ett traditionellt glasmästeri till ett rikstäckande bolag inom områdena fasadentreprenad, glasgrossist och service. Sen 2022 har bolaget utökat verksamheten med produktion av det egna fasadsystemet bARK Timber Facade System. Fasadglas AB är etablerade i Bromma (HK), Göteborg, Uppsala, Hultsfred.

I produktionsanläggningen i Hultsfred bearbetas trä som sätts samman till prefabricerade fasadmoduler samt byggsatser till ”stick fasader”. Utvecklingen av bARK startade 2020 för att möta marknaders krav minskade CO₂eq och bättre isoleringsförmåga. Grundläggande för systemet är att stommen är av limträ, i stället för aluminium som är brukligt. Systemet har ett unikt patenterat infästningssystem för glas. Systemet är testat och godkänt enligt EN13830 (vind, vatten och statik) samt för brand EI60 och säkerhetsklassat enligt SK2.

Produktionsanläggningen i Hultsfred är ett eget bolag med moderbolaget Fasadglas Bäcklin AB som huvudkund. Organisationen omfattar för närvarande ca. 45 kollektivanställda samt 12 tjänstemän, men kommer att utökas med minst 10 kollektivanställda under Q3 2024 på grund av en kraftig orderingång. Prefabricerade fasadelement och Stickfasader produceras i kundanpassade mått/storlekar där all bearbetning, montering och lackering sker i produktionsanläggningen. Tillverkningsprocessen med limträ är något som optimeras kontinuerligt. Vidare pågår implementeringen av affärssystemet Monitor.

 

Rollbeskrivning – Platschef

Befattningen innebär ett helhetsansvar för produktionsanläggningen. Idag är produktionen delad i en tillverkande del (pre-assembly) och en sammansättningsdel (assembly). Platschefen har det övergripande ansvaret att trimma in och engagera personalen samt ansvar för kvalitets- och leveransmål. I arbetet ingår även ansvar för att utveckla rutiner, strategier och att kommunikationen stärks såväl internt som externt (mot Fasadglas Bäcklin AB). Platschefen rapporterar till koncernledningen (VD & ägare) hos moderbolaget.

 

Kravprofil

Vi söker en Platschef med mycket god arbetserfarenhet inom relevant område, så som modulhus-produktion eller likvärdigt. Vederbörande skall vara van vid mindre produktionsorganisationer med spännvidd mellan både övergripande och ”hands-on” uppgifter. Dokumenterad erfarenhet som är resultatinriktat, drivande, motivationsskapande samt kommunikativt. Vederbörande skall ha utbildning inom produktion samt vana vid att arbeta med affärssystem.

 

Övrig information
Placeringsort: Hultsfred, Sverige.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Varaktighet: Tillsvidareanställning.
Arbetstid: Fulltid.
Lön: Individuell lönesättning.

 
Kontaktuppgifter
Sista ansökningsdag: 2024-04-15
 
För mer information eller frågor om tjänsten, vänligen kontakta
Richard Forssman, Ekonomichef
Skicka din ansökan via e-mail till: richard.forssman@fasadglas.se 
 

Kontaktperson

För mer information och eventuella frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta

Richard Forssman, Ekonomichef

Skicka in din ansökan via e-mail till:

richard.forssman@fasadglas.se