Fasadglas satsar stort på ny produktionsanläggning i Hultsfred

Vi kan stolt meddela att Fasadglas förvärvat en ny industrifastighet i Hultsfred. Fasadglas är i en expansionsfas och det nya förvärvet ska generera en ökad produktionskapacitet i samband med lansering av det träbaserade fasadsystemet bARK.

Den nya fastigheten är cirka 21 000 m2, och består idag övervägande av tillverkningsindustri och lager. Fasadglas utökar verksamheten i Hultsfred och kommer att flytta in i de nya lokalerna efter sommaren. Satsningen innebär även att Fasadglas kommer att bli en av de största arbetsgivarna i Hultsfred.

En toppmodern produktionsanläggning för förädling av svensk skog

Just nu pågår planeringen för att utforma en toppmodern produktionsanläggning optimerad för att förädla trä. Satsningen på trä sker inte av någon slump – trä ger ett avsevärt minskat CO2-avtryck. Att produkten är närproducerad ger även fördelar i form av kortare transporter och ökad leveranssäkerhet.

– Efterfrågan på vårt nya träbaserade fasadsystem bARK har överträffat våra förväntningar och vi kommer producera ett flertal större fasadprojekt redan i år. Denna investering banar väg för vårt mål att bli det mest klimatpositiva företaget inom vår nisch i Skandinavien. Satsningen kommer generera många nya arbetstillfällen Hultsfred.

Jan Lindholm
VD

Vill du veta mer?

Fasadglas kommer att finnas på plats under Stockholm Smart City Conference & Expo på Kistamässan 11–12 maj. Erik Stening, Marknad-& Försäljningschef, kommer att inta öppna scenen 12:30 den 11 maj för att berätta mer om hur träsystem avsevärt kan reducera det totala CO₂-avtrycket idag och vad vi i framtiden kan göra för att minska vårt CO₂-avtryck ytterligare. Vi syns!
 
Här kan du läsa mer om eventet och boka din kostnadsfria biljett: https://www.trippus.se/web/registration/Registration