Om Fasadglas

Det här är Fasadglas

Vi har erbjudit innovation, kunskap och kvalitet sedan 1913. Med över hundra år i branschen är Fasadglas en av de äldsta aktörerna på marknaden. Kärleken till hantverket och kunskapen har gått i arv, i generationer. Det har format vår resa från det lokala glasmästeriet till idag; ett rikstäckande bolag med över 100 medarbetare verksam inom områdena entreprenad, projekt- och systemutveckling, glasgrossist och service. 

Vi brinner för arkitektur, byggnadsvård och samarbeten i tidiga skeden – där vi tillsammans tar oss an komplexa utmaningar inom konstruktion, design, kvalitet och service. 

Fotograf: Magnus Östh

Historia

Fasadglas grundades år 1913, då som Emil Bäcklins Glasmästeri. Sedan dess har hantverk och kunskap gått i arv samtidigt som företaget utvecklats och vuxit till ett bolag med drygt 100 medarbetare.

Fasadglas är fortfarande ett familjeföretag, där generationer av släkten fortfarande är huvudägare och aktiva inom bolaget.

Vårt ansvar

Fasadglas arbetar aktivt med FNs globala hållbarhetsmål. Vi vill utmana branschen genom att driva utvecklingen framåt, bland annat med nya system och tekniker.

Fasadglas står för kvalitet och hållbarhet i alla aspekter – såsom miljö, sociala villkor, rättvis konkurrens och hållbara relationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Bli en av oss

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång, och vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med engagerade och nytänkande individer som vill utvecklas tillsammans med oss. 

Tjänster annonseras på LinkedIn och under nyheter. Är du redo för nya utmaningar? Maila CV och personligt brev till jenny.schullerqvist@fasadglas.se